02.02.2015 00:50

Dosť bolo Zemana

Příznivci prezidenta Zemana se ptají, proč jsou Zemanovy projevy tak zkoumány a proč je tak kritizován.

  1. Pan Zeman nebude o píď lepší, ani kdyby očernil všechny historické osobnosti. Ať si svůj komplex méněcennosti léčí někde v přiměřeném prostředí a ne v médiích za přítomnosti cizích státníků.

  2. Kdo kdy četl Peroutkova díla, tak si je vědom, jak by bylo vytrhávání jedné věty z celé eseje nefér (i kdyby byla jeho), protože Peroutkova díla vždy měla konstrukci, která byla soudržná a pevná ve svém celku. Zemanův výrok je nefér i vůči skutečnému autorovi. Jan Stránský napsal: „Chtěli jsme zemřít za lepší zítřek a možná, že by nám bylo lépe, kdybychom byli mrtvi. Dobrá, budeme tedy pro tento lepší zítřek žít ve špatném dnešku a nemůžeme-li zpívat s anděli, budeme výti s vlky.“

  3. Neargumentuje se myšlenkami, ale podivnými obrazy nepřítele (pražská kavárna) a slogany. Myšlení a kultura zachází na úbytě.

  4. Moje zkušenost říká, že když někdo příliš mnoho mluví o blbcích okolo sebe, je s největší pravděpodobností blbcem sám.

  5. Divili jsme se Slovákům, že zvolili Mečiara, protože "je to řízek". I když jsme viděli, jak Slováci dopadli, udělali jsme stejnou hloupost.

  6. Pokud je pan prezident opravdu tak inteligentní, za jak inteligentního je považován, pak je sám nejskvělejším příkladem selhání intelektuála, který není ukotven v morálce.

  7. Dělá se mi fyzicky špatně, když někteří sympatizanti prezidenta Zemana začali obhajobu ve stylu: nevím, kdo byl Peroutka... a nebo mluví o peroutkovcích. Každý zrůdný režim potřebuje nevzdělané, o to radikálnější stoupence, kteří se budou ptát, za čí je to peníze a kdo jsou ti *ové vlastně zač.

  8. Jak to může s obranou evropských hodnot myslet vážně někdo, kdo překrucuje úlohu historických osobností Peroutky a Churchilla?

  9. Knuth Hamsun byl za  Hitlerův nekrolog  po válce vězněn. Trest mu byl zmírněn, kvůli jeho trvale sníženým mentálním schopnostem. 

  10. Sám Zeman by tak podle své logiky byl příznivcem holocaustu, protože ve svém projevu uvádí: "My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování, ale..." spojka "ale" vyjadřuje poměr odporovací, je tedy podle Zemanovy logiky naprosto zjevné, že by mu opakování holocaustu nebylo proti mysli. Svému zvrácenému postoji se snaží dodat váhu tím, že dále překrucuje názory respektovaných osobností. Jestli Vám tento můj závěr připadá absurdní, mám z toho jen radost. Tak absurdní logika není moje, ale Zemanova.

Prosím pronásledujte takové projevy pokleslé propagandy, vydávající se za názor originálního myslitele. Originálním myslitelem byl Ferdinand Peroutka, který se snažil věci pochopit a zvažoval je ze všech stran. Je nesmyslné hádat se o jeho slovíčka a věty, když chybí porozumění celku. Zeman je jen producentem chytlavých slovíček, ale bez skutečného obsahu.

Odkazy:
  1. Přepis Zemanova projevu
  2. Ctitelé Peroutky požadují od Zemana omluvu, novináře spojil s nacismem
  3. ZÍDEK: Ohrožuje nás hradní superdebilita
  4. Sdružení Ferdinanda Peroutky
  5. Přítomnost z 22. 2. 1939
  6. Knut Hamsun's obituary of Adolf Hitler

—————

Zpět


Kontakt

Ing. Pavel Rybka

Doubek 11
Doubek
251 01


+420-607 482 089